Ви отримали дзвінок від банку чи колекторів про необхідність повернути кредит, про який ви нічого не знаєте, адже заявку на кредит не робили і гроші в борг не брали?

Надаючи послуги адвоката у вирішенні проблемних питань з банками та МФО, мною розроблено алгоритм дій з шахрайськими кредитами:

📍  ПЕРШОЧЕРГОВО перевіряємо інформацію про отримання кредиту.

Звертаємося з адвокатським запитом до банку, фінансової установи чи колекторської компанії.

Також отримуємо інформацію про оформлені кредити онлайн в Українському  бюро кредитних історій за посиланням:

Один раз інформація в Українському  бюро кредитних історій надається безкоштовно, далі – 50 грн.

В Українському  бюро кредитних історій міститься інформація, яку надають банки та МФО, про оформлені ними кредити по кожній особі.

Якщо банк чи фінансова установа не підтвердили факт видання Вам кредиту, то більше нічого робити не потрібно.

Вам надали неправдиву інформацію про оформлення кредиту, яку необхідно просто проігнорувати.

📍  Якщо банк чи фінансова установа у відповіді на адвокатський запит ПІДТВЕРДИЛИ ФАКТ отримання нібито Вами кредиту, то робимо наступне:

 ✔  пишемо заяву до кіберполіції про те, що на  був незаконно оформлений кредитний договір (це потрібно для фіксації факту події та внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань).

✔  повідомляємо письмово банк чи фінансову установу про те, що ви особисто кредит не оформляли та подали заяву до поліції, оскільки вважаєте такі дії шахрайством та просимо провести внутрішнє розслідування;

✔  отримуємо за адвокатським запитом від банку чи фінансової установи завірені копії договорів про кредитування, які оформлені від Вашого імені;

✔  повідомляємо письмово про підробку документів та оформлення на Вас кредитного договору Національний банк України, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг та просимо про призначення перевірки та отримання пояснень від банку чи фінансової установи.

Заяву до  Національний банк України  подаємо після отримання відповіді на адвокатський запит від  банку чи фінансової установи.

Як правило на цьому етапі претензії банку чи фінансової установи припиняються.

✔ Якщо врегулювати ситуацію не вдалося, тоді  готуємо позов до суду про визнання кредитного договору недійсним. Зберігайте інформацію і знайте про Ваші права.

Автор статті, ваш адвокат Ткаченко Світлана

Запис на консультацію 095 444 0619