Як оформити майно, що купується в шлюбі?

Найчастіше наші нотаріуси нерухоме майно, яке купує подружжя або один із подружжя оформляють в спільну сумісну власність.

Запам’ятайте, що оформляти майно в спільну сумісну власність це – найгірший варіант.

Якщо не хочете бути клієнтом адвоката з поділу майна, то ніколи не оформляйте нерухомість в спільну сумісну власність.

Все майно треба оформляти на чоловіка і дружину в частках, тобто в спільну часткову власність (це коли в договорі буде визначено частки у власності кожного з подружжя). При цьому, частки можуть бути рівними по 1/2 за кожним або нерівними  по 1/4 і 1/6 наприклад.

Які саме будуть частки вирішує подружжя і тоді говорить нотаріусу.

Якщо хочете щоб майно було не спільним, а тільки вашим, то оформляєте в особисту власність. При цьому, варто підписати шлюбний договір. Якщо шлюбний договір підписати не виходить, тоді від іншого з подружжя варто відібрати нотаріально посвідчену заяву, що майно набувається вами у власність за ваші особисті кошти і буде використовуватися на ваші особисті цілі, а не в цілях сім’ї.

Читайте ДО ПІДПИСАННЯ всі документи, що підписуєте в нотаріуса при купівлі нерухомості та просіть нотаріуса або адвоката що б Вам пояснили їх зміст та правові наслідки. Потім буде пізно.

Пам’ятайте, що консультація нотаріуса не замінить консультацію адвоката з питань поділу майна подружжя, бо лише адвокат розуміється на судовій практиці з вирішення спорів у справах про поділ майна подружжя.

Автор статті, ваш адвокат Ткаченко Світлана

Запис на консультацію 095 444 0619